Salsa Beargrease 29+

Monia varmasti pohdituttaa miten 29+ -kiekot renkaineen sopii fatbikeen. Tässä hieman kokemuksia Pasi L:n toimesta.

Salsa Beargrease on mainio yleismaastopyörä jo läskikiekoillakin, mutta pitemmille lenkeille ja nopeille poluille kaipasin lisää vauhtia. Omistin 29+ Surlyn Krampuksen ennen läskipyörähulluttelun alkua ja sen nopeus oli hyvässä muistissa. Krampus tuli valitettavasti kuitenkin finanssitilanteen vuoksi myytyä pois pari kesää sitten, jotta sain rahat upean kullanvärisen Muklukin ostoon kesällä 2014. Muklukin runko on kuitenkin vaihtunut viime kesänä vm. 2014 Beargresen runkoon hiilikuituhimon tyydyttämiseksi.

2

Beargresessa olen käyttänyt kahta keikkosettiä erilaisilla rengastuksilla. Kuiville keleille  valintani oli Surlyn BFL ja kostemmille keleille, sekä vaativampaan maastoon Spessun Ground Control.

20160403_113105

Useiden rullaustestien perusteella eri paineilla kokeiltuna noiden kiekkosettien välillä ei ollut kuitenkaan kummempaa rullauseroa ja päätin muuttaa toisen kiekkosetin täysin erilaiseksi. Päätöstä helpotti vielä saksalaisesta nettikaupasta löydetyt edulliset 50 mm leveät tubelesskehät, sekä tarjouksessa olleet kevyet Panaracer FatBNimble renkaat.

4

Ajossa: Muutaman lenkin perustella 29+ rullaa todella hyvin. Rullausta voisi hyvin verrata laadukkailla renkailla olevaan 29:n rullaukseen. Beargrease kiihtyy myös hyvin, kun pyörän paino on 29+ kiekoilla ajokuntoisena 10,45 kg, kun se on normaalisti 12,15 kg läskikiekoilla. 29+ kiekot sopivat parhaiten nopeille poluille ja hiekkateille.

1

Panaracerit oli litkutettu 0,8 ja 0,9 (e/t) barin paineelle, tuolla paineella kyyti on hiukan täristävää etenkin juurakoissa. Matalammalla paineella vanteelle löymisen vaara kasvaa, etenkin kun Panaracerit ovat tosi ohutkylkiset renkaat. Paras rengaspaine tälle rengastukselle tulee vielä tarkentumaan kesän mittaan. Ajokokemuksen perusteella vaativimmilla juurakkoisilla, sekä kivisillä poluilla tavallisilla läskikiekoilla pystyy ajamaan kovemmalla vauhdilla kivien ja juurien yli, ilman että tarvitsee pelätä vanteelle lyöntiä.

20160403_114722

Suosittelen pluskoon kiekkoja etenkin sellaiseille fatbiken omistajille, joilla ei ole perinteisen kokoista maastopyörää, näin saa fatbikestä todellisen yleismaastopyörän. Kannattaa ennen hankintapäätöstä selvittää mahtuuko 29+ kiekot pyörimään haarukoissa, vai kannattaako mielummin hankkia 27,5+ koon kiekot.

20160403_115137

shamuswave @ Instagram

Connection error. Connection fail between instagram and your server. Please try again
#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2021