Saariselkä retkeillen ja polkien, osa 4. Moitakuru

Kolmantena päivänä oli edessä kaikkien kehujen mukaan hieno Moitakurun-kierros. Tähän reissuun lähtivät vain pojat polkien, tytöt suuntasivat kävellen Kaunispään päälle nauttimaan kaakaota hienojen näköalojen kera. Tosin Moitakurun reissukin alkoi kipuamisella ensin Kaunispään päälle.

Reissun muut osat:

 Koitimme ensin seurata Kaunispään rinteessä reittimerkintöjä, mutta kohta totesimme helpommaksi siirtyä kiipeämään teitä pitkin. Parin kilometrin nousun jälkeen oltiinkin Kaunispään päällä, hieman vaatetta lisää päälle ja vetoketjut kiinni takista suuntasimme kohti Palo-ojaa vievää huikean hienoa ja pitkää laskua.

Tämä lasku oli hauska ja pitkä… ja melko helppoa ajettavaa, joten sitä voi suositella lähes kaikille, ketkä vain ensin ylös Kaunispäälle pääsevät.
Niin hauska, että yhtään kuvaa ei maltettu ottaa :)

Palo-Ojan kotaa ja taukopaikkaa tutkittuamme suuntasimme kohti Palopäätä ja sen yli vievää polkua. Tälläkin välillä riitti kiivettävää ja paikka paikoin polulla riitti myös hieman isompaa kiveä, varsinkin Palopäältä kohti Moitakurua olevassa laskussa sai olla tarkkana ettei vauhti kasva liikaa. Tarkoitus oli kuitenkin välttää rengasrikkoja.

Moitakurun taukotupa tarkistettiin ja hyvälle näytti, eväät päätimme kuitenkin nauttia vasta Luttojoen varressa.

Luttotupaa kohti mennessämme ohitimme huskytarhan, sekä pari kesäkeleissä treenaavaa huskyvaljakkoa. Näky sekin oli kun koirat hinasivat perässään suurehkoa mönkijää.

Luttotuvan maisemat kruunasivat eväshetken. Oli todella hieno nauttia eväitä veden solistessa vieressä.

 

Pari valokuvaa vielä eväiden jälkeen ja matka jatkui kohti Saariselkää ja Kummituskämppää. Luttotuvalta Saariselälle menevä reitti olikin oikeastaan hiekkatie, joka mukavasti menee Luttojoen rantaa pitkin. Todella helppoa ajettavaa ja sen johdosta saimmekin bongattua ainakin nelisenkymmentä muurahaispesää tien varrelta.

Kummituskämpällä liityimme tyttöjen seuraan, jotan olivat saaneet kaakaot juotua ja kävelivät ales Kaunispäältä pulkkamäkeä pitkin.
Kummituskämppä ei kauniina syyspäivänä niin kauhean pelottavalta tuntunut, mutta ainakin nuoremman osalta aiheutti kauheasti pohdintaa vielä illalla saunassakin.

Ennen saunaa käväisimme vielä kävellen Auroratuvalla tai oikeastaan sen vieressä olevalla tulipaikalla grillaamassa makkarat. Varmasti todella upea paikka myöhemmin syksyllä pimeällä ihastella taivasta.

 

Lisää kuvia ja tarinoita löytyy myös Instagrammista @shamuswave : https://www.instagram.com/shamuswave/ 

Tagit:, , , ,

shamuswave @ Instagram

Connection error. Connection fail between instagram and your server. Please try again
#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2021