Saariselkä retkeillen ja polkien, osa 2. Rumakuru

Ensimmäinen koko päivä Saariselällä edessä. Tavoitteena oli tehdä koko porukan kesken yhteinen pyöräretki. Reittiä oli siis valittu nuorimman eli 8v tyttömme mukaan, joten mitään hirveän vaativaa maastoa ei nyt kaivattaisi.

Eilinen tutkiskelu Laanilan ja Prospektorin suuntaan vakuutti ja suuntasimmekin samaa reittiä kohti Rumakurua.

Reissun muut osat:

Nyt Laanila ohitettiin vauhdilla ja ensimmäinen toppaus olikin Prospektorin-kaivoksella, jossa tutustuttiin kaivoksen historiaan… ” kultaa ei löytynyt”.
Harmi vain että tuvassa ei ollut kaivoskuilun äänet / valot toiminnassa. Mielenkiintoinen paikka ja tärkeä historia Saariselän osalta.

Siitä jatkettiin kohti Rumakurua, matkalle osui muutama vähän isompi nousukin, mutta muuten polku oli helppoa ja hyvää ajeltavaa.
Tyttö yllätti meidät kaikki polkien hyvällä vauhdilla mäet ylös ja pian pääsimmekin laskettelemaan kohti Rumakurua ja evästaukoa. Eväät on aina tärkeä osa näillä perheretkillämme…

Rumakurulla tulikin vietettyä hetki ja ihasteltua maisemia. Kannattaa ehdottomasti käydä.

 

Takaisin lähdimme samaa reittiä kuin tulimmekin, kunnes saavuimme risteykseen josta me pojat päätimme lähteä kohti Iisakkipäätä ja tytöt jatkoivat helpompia reittejä takaisin mökille. Tosin näistäkin löytyy ihan mukavasti nousuja ja laskuja :)

Me otimme suunnan kohti Iisakkipäätä, edessä olikin hyvän mittainen nousu kohti puurajaa. Polku oli leveää hiekkapohjaista, tosin maustettuna isommilla ja pienemillä kivillä.
Nousu jatkui, puut vähenivät ja kohta olimmekin puurajalla jossa piti risteykseen tullessa tehdä seuraava reitinvalinta.

Lähdimme ylöspäin, kohti Pääsiäiskurua ja IIsakkipään huippua. Polku parani eli kivet vähenivät, mutta jyrkkyyttä tuli paikoin lisää. Pääsiäiskuru oli ehdottomasti kiipeämisen arvoinen paikka puhumattakaan Iisakkipään huipusta.

Huipulta suunnistimme upean laskun antaman vauhdin turvin metsään ja kohti Aurorapolkua ja -tupaa.

Hieman matkaa häiritsi juuri polulle helikopterilla lennätetyt hiekkasäkit joilla polkua parannetaan jatkoa ajatellen. Ei siis annettu säkkien häiritä.
Tähän välille mahtuu muutamat rappuset joihin ei pyörällä kannata vauhdilla päästää vaan olla tarkkana. Muutenkaan ei näillä poluilla missä on paljon kulkijoita saa missään nimessä kaahailla, vaan kaikki kulkijat on otettava huomioon. Ja mitä itse en suvaitse on lukkojarrutukset, niitä ikäväksi näki muutamia tuollakin polulla.

Polku alas kohti Auroraa oli upea kuin myös uudehko Auroratupa. Tämän jälkeen poljimme vielä Aurorapolun ympäri ja palasimme Saariselän keskukseen suut hymyssä kuinka hienoa maastoa ja nähtävää tämä päivä olikaan tarjonnut. 

 Auroratupa 

PYÖRÄT:

Pyörinä meillä on menossa mukana:

 

 

shamuswave @ Instagram

Connection error. Connection fail between instagram and your server. Please try again
#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2021