Saariselkä retkeillen ja polkien, osa 1.

Oli jo pitkään suunniteltua retkeä Saariselälle, olihan siellä aikoinaan tullut vietettyä monen monta viikkoa hiihtäen.

Nyt tavoitteena oli mennä elokuussa ja ensi kertaa lasten kanssa. Olimme odotelleet että lapset hieman kasvaisivat jotta saisi tehtyä vähän pidempiä päiväretkiä. Nyt kun tyttö on 8 ja poika 11 päätimme lähteä kohti lappia viikolla 34.

Reissun muut osat:

 

Lähtö Liedosta autolla aamulla noin seitsemän aikaan ja yötä oli tarkoitus nukkua Ranualla ja jatkaa siitä aamulla Saariselälle. Matka sujuikin hyvin ja pääsimme majapaikalle Ranuan Arctic Fox Igluihin kuuden maissa illalla. Iglu valikoitui majapaikaksi sattumalta, koska Rovaniemllä oli Jukolan Viesti sekä Simerock niin lähes kaikki muut paikat olivat täynnä. Igluilu oli kyllä hiono kokemus, vaikka ei tähtitaivasta tai revontulia nähtykkään.

 

Neljä pyörää ja viikon tavarat mahtuivat hyvin kyytiin.

 

Aamulla jatkoimme Rovaniemen läpi Saariselälle majapaikkaamme. Majoitumme aivan Saariselän ”keskustassa” kylpylän läheisyydessä, joten siitä oli todella helppo lähteä retkille ja kaupassa käynti sujui hyvin kävellen. Auton purkamisen ja ruokailun jälkeen oli kaikilla halu päästä hieman ulkoilemaan.
Laitoimme saunan lämpeämään ja suuntasimme pyörien kanssa pienelle tutustumiselle kohti Laanilaa. Täytyy sanoa että onpa paikka muuttunut 20. vuodessa mitä taitaa olla omalta kohdaltani edellisestä käynnistä.

 

Lenkki hieman piteni kun kaikki innostuivat hienoista poluista ja kohta olimmekin jo Laanilassa ja jatkoimme matkaa kohti Prospektorin-kaivosta.
Kaivokselta vielä eteenpäin ja sitten vasemmalle takaisin kohti Saariselkää. Mukavaa helppoa ajettavaa reittiä mistä kuitenkin jo löytyi ylämäkeäkin sopivasti.

Lenkin jälkeen saunaan ja suunnittelemaan seuraavan päivän seikkailuita.

 

Tämä kuva Ranualta.

 Jatkoa seuraa…..

shamuswave @ Instagram

Connection error. Connection fail between instagram and your server. Please try again
#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2021