Pukinkontista 20″ pikkufatti

Korvatunturin pääjehu on pohjimmiltaan reilu-ukko, jos ette usko kysykää vaikka ekaluokkalaiselta Emililtä, jolle valkoparta toi jouluna ihan oman fatbiken. Silmälle sopiva fillarin 20 tuuman renkaat ovat kiinni kotimaisessa teräsrungossa. Painoa laitteella on kuitenkin noin 14 kg, asia jota en ole koskaan ymmärtänyt: miksi lasten pyörät painavat lähes poikkeuksetta niin tuhottomasti? Kymmen kiloa minusta olisi ollut ok, mutta minkäs teet.
Painosta huolimatta suosittelin pukille pyörän hankintaa, hinta kun ei päätä huimaa. Solifer Fatbike maksaa verkkokauppa.com :ssa 259,90 € eli saman verran kuin täysikokoisen läskin hyvä nastarengas. Pieni huoli oli kuitenkin (isällä) takaraivossa vielä ostovaiheessa; viekö painava pyörä poikaa vai poika pyörää.
Keksintö piti myös hankkia kuten se kuuluisa sika säkissä, verkkokaupassa kun fillarit ovat sesonki tavaraa, siis kesäsesonki tavaraa. Näytillä ei ollut Jätkäsaaressa edes mallikappaletta, eikä sitä myöskään päässyt noutovarastolle katsomaan. Maksa ja katso, jos et ole tyytyväinen palauta ja saat rahat takaisin – tällä tyylillä oli pakko mennä.

 pikkufatti-3

Kestää painoa ja katseita

Kuten jo pyörän painosta voi päätellä sillä huoletta kruisailee myös aikuinen, jos vaan selkä ja polvet antavat myöten. Vaihteita ei ole ja pysähtyminen hoituu jalkajarrulla. Emilin mukaan tarpeeksi nopee ja riittävän kevyt välityksiltä. Runko on maalattu kauniisti mattamustalla, viimeistely on kaikinpuolin siistiä ja lokasuojat peltiä. Rungon geometria on varmaan aika lähellä BMX-pyörää, päättelin tämän siitä kun Emil halusi satulan alas niin, että seisaalta polkeminen olisi helpompaa.
Kuskin paino on siis noin 22 kg ja pituus reilut 120 cm, yhtään pienempi kaveri ei olisi voinut olla, muuten pyörä olisi saanut odottaa vuoden varastossa. Silmälle pyörä on kaunislinjainen ja sai heti peukutusta myös taloyhtiön muilta tenavilta. Rengastus tässä pyörässä on  20×4 tuumaa, koko joka ainakin minut sai pohtimaan kysymystä: Mistä uudet kumit, kun niiden vaihdoin aika koittaa.

pikkufatti-2

Mihin tällä pääsee/joutuu

Maasto- vai pihapyörä? Sanoisin että selkeästi vielä pihapyörä, vaikka tänään maastossa Emil ajeli aika haastavia reittejä ylös alas. Isommalla kaverilla toimisi maastossa varmaan jouhevammin, mutta tulisiko sitten jo ikävä vaihteita? Menee tasaisella ja alamäissä kuin juna, ylämäkeen (pienelle pojalle) liian raskas.
Emil vei pyörää todella upeasti, käännökset sujuivat ongelmitta ja kaikesta näki, että pyörä totteli nöyrästi ohjaajaa. Pyörään tulee vielä “upgreidauksena” lyhyempi punainen stemmi ja samaa väriä tunnustavat polkimet. Sitten kun vielä saisi Kirkkonummelle lunta, niin Solifer pääsisi vielä yhteen uuteen testiin.

pikkufatti

Plussat

  • ulkonäkö
  • viimeistely
  • hinta
  • valmistusmaa (Made in Finland)
  • takuu (rungolla 5 vuotta)

Miinukset

  • paino
  • rengaskoko (varauksin)

Teksti ja kuvat: Petri Rinne
Testikuski: Emil Rinne

#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2021