Päiväretki Hailuotoon

27.4.2013
kirjoittaja: a-o

Hailuoto on saari Oulun edustalla. Saareen pääsee säännöllisesti kulkevilla lautoilla. Saaren pohjois- ja länsirannikko on suurelta osin hiekkarantaa ja tunnusomaista ovat suuret dyynialueet. Sisämaastakin löytyy hietikkoa ja kuivaa kangasmetsää, mutta myös soita. Hailuodon matkailukartan saa ilmaiseksi esimerkiksi Oulu 10:stä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lähdin matkaan Oulusta heti aamulla aikaisin, jotta ehdin ensimmäiseen lauttaan. Lautta tuli ihan täyteen enimmäkseen pilkkijöistä ja lintubongareista. Keli oli kirkas ja aurinkoinen, täydellinen kevätsää ulkoiluun!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hailuodossa oli hauska ajella hiekkarantoja pitkin Karvosta aina Sunikariin asti. Jätin auton keskustassa olevan K-marketin pihalle ja ajoin merkittyä retkeilyreittiä Sunijärven autiotuvan kautta Karvoon. Muutama ojanylitys tuotti harmaita hiuksia, sillä pitkoksia ja siltoja ei tuolla tunneta. Muuten polut olivat suurimmaksi osaksi pohjalaiseen tapaan Pajerolla ajettavia ”kaksiuraisia” neulas- ja hiekkapolkuja. Tavallisella maastopyörällä voisi olla ikävä ajella pehmeitä hiekkapolkuja, mutta läskipyörällä matka etene mukavasti lyllertäen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karvosta jatkoin matkaa Hailuodon länsirannikon hiekkarantoja pitkin kohti Sunikaria. Välillä hiekkarantaa, dyynejä ja jäätä pitkin. Jossain paikoissa laskuojien ja purojen ylitys oli aika jännää, mutta hyvin kuitenkin pääsin etenemään. Ojien suut olivat sulia, mutta mereen laskukohdat olivat suurimmaksi osaksi niin matalia, että pyörällä pystyi ajamaan vedessä tai kiertämään ojan suun kauempaa jäätä pitkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunikarista ajoin tietä pitkin Pöllään, josta lähtee retkeilyreitti takaisin kirkonkylälle. Matkaa kertyi n. 40km ja aikaa meni rauhallisesti vaappuen n. 6,5h (tunnin kokkailutauko).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suosittelen tutustumaan alueeseen, on monta kaunista paikkaa ja mukava merellinen ilmasto!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juttu julkaistu aiemmin Fillarifoorumilla.

Retkikuvia: https://flic.kr/s/aHsjVVvRqL

shamuswave @ Instagram

Connection error. Connection fail between instagram and your server. Please try again
#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2021