Olen koukussa Hossaan!

1. – 2.11.2013
kirjoittaja: a-o

Hossan retkeilyalue on Suomussalmen kunnan alueella sijaitseva runsaista järvistä ja harjuista muodostuva alue. Alueella on laaja polkuverkosto palveluineen (laavut, autio- ja varaustuvat). Alueen polut sopivat hyvin kävelyn lisäksi maastopyöräilyyn, sillä polut ovat helpohkoja kangaspohjaisia neulasbaanoja. Korkeuseroja on, mutta ne ovat pääosin melko pieniä. Lisäksi selkeästi merkattujen reittien pitkospuut ja sillat ovat pääosin hyvässä kunnossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesän kahdesta maastopyöräreissuista Hossaan jäi niin hyvä maku, että pitihän se vielä ennen talven tuloa käydä reissu Hossassa. Fatbike ajelun kannalta kiinnostavaa tässä ajankohdassa oli se, että Hossassa oli lumi maassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perjantaina töitten jälkeen laitoin pikaisesti kamat kasaan ja suuntasin auton nokan kohti Hossaa. Ajomatka Oulusta on noin 240km. Olin perillä Pitkä-Hoiluan p-paikalla klo 21. Siitä sitten kamat pyörän päälle ja pimeässä huoltotietä pitkin Ala-Valkeisen autiotuvalle yöksi. Olin ajanut alueella aiemmin kesällä, mutta olihan se aika jännä tunne etsiä yksin pimeässä metsässä autiotupaa kartan perusteella. Tupa kuitenkin löytyi ja laitoin kaminan lämpenemään. Mökin lämpenemistä odotellessa  tein pienen iltalenkin. Onhan se tuolla oikeasti pimiää, kun sattuu vielä pilvinen keli!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamulla auringon noustua pakkasin yöpymiskamat kasaan ja vein ylimääräiset tavarat autolle ja eiku baanalle. Pakkasta oli pari astetta ja polut olivat mukavasti kovettuneet. Poluilla oli muutama sentti uutta lunta. Eli täydellinen ajokeli!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ajelin lenkin Järvien polku nimistä merkattua ympyräreittiä mukaillen tehden piston Värikalliolle ja sieltä jatkoin suoraan Valkeisen polkua (keltainen) Kokalmuksen rantaan. Lipposensalmesta käännyin siniselle reitille (Pitkä-Hoiluan polku) kohti pohjoista. Lopuksi vielä koukkaus Pitkän-Hoiluan rannasta Jatkonvaaran päälle ja sieltä mukava lasku Huosiuisharjun P-paikkaa kohti. Loppumatka autolle sujuikin mukavasti Laukkujärven polkua. Siinä kyllä riittää haasteita!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lopuksi vielä piti käydä Muikkupuron laavun lähellä olevassa sulassa jokiuomassa pieni uintilenkki. Oli sitten mukava lähteä puhtaana kotia kohti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvia: https://flic.kr/s/aHsjLR8t6s

Juttu julkaistu aiemmin Fillarifoorumilla.

#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2021