Kevyemmät vanteet fatbikeen

Nyt kun Beargreasella on tullut liki vuoden verran rullailtua on mielessä pyörinyt mistä saisi vielä lisää painoa pois. Ei silti, ettäkö kyseisessä fatbikessa olisi mitään vikaa, mutta vanha keventelijä tahtoo aina tulla esiin näissä projekteissa vaikka järki koittaa laittaa vastaan.

nextie2

No helpoiten ja eniten, sekä myös hyödyllisimmät grammat lähtevät tietysti pyörivästä massasta eli kiekoista ja renkaista.
Keväästä asti on esitelty enemmän ja enemmän hiilikuituvanteita fatbikeihin. Ne täälläkin rupesivat kutkuttamaan mieltä. Useita eri valmistajia vertailtuani ja niistä vielä kovin vähäisiä kokemuksia netistä etsittyäni tulin päätyneeksi Nextie-Biken:n 90mm Wild Dragon -kehiin.

nextie1

Kehiä saa tilattua useissa väreissä sekä muutamalla eri viimeistelyllä. Itse päädyin UD-viimeistelyyn ja ilman mitään tekstejä, siis peruskuitua…

nextie

Vanteet saapuivat reilussa viikossa tilauksesta ja vaikuttivat yllättävän laadukkailta. Vaakakin näytti molemmille kehille täysin samaa painoa 650gr/kpl.

Koska navoiksi valitut Hopet eivät vielä olleet saapuneet Turun Foxcomppiin oli aikaa pohdiskella pitäisikö kehiin saada jotain ”omaa ilmettä”.  Apuun kutsuttiin Mainosmiesmaastossa, joka loihti pajallaan varsin maukkaat ja hyvin Beargreaseen sopivat tarrat vanteiden kylkiin.

nextie3

Renkaiksi tulee 45NRTH:n Dillinger 5:t, jotka tuli myös punnittua 1490gr /kpl. Renkaat olisi tarkoitus koittaa litkuttaa, joten sisureistakin saadaan muutama sata grammaa säästöä.

dillinger

Mitä lopputulemaksi tulee verrattuna Rolling Darryl / Big Fat Larry -comboon saadaan selville koonnin ja lopullisen punnituksen jälkeen, mutta uskoisin olevan puolen kilon paremmalla puolella.

#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2021