Kevään tullen kesärengasta Beargreaseen ja Horsethief tuli talliin.

Talvi oli ja meni, kevät tuli mutta kelit ei paljoa ole muuttuneet, kunnes nyt vihdoin toukokuun alussa on ollut jopa aurinkoista ja lämmintä keliä. Lämpö ja metsien kuivuminen sai pohdintaa fattin rengaspuolelle… pitäisikö Vanhelgat laittaa odottamaan syksyä ja talvea?

No pitäähän ne… rengaskauppaan siis ja kotiintuomisiksi valikoitui Panaracer Fat B Nimble 4.0:t.

Ruohokullalla

Ruohokukkulalla

Asennus oli melko helppo ja muutamien lenkkien jälkeen kokemukset ovat hyviä. Paineiden kanssa saa olla melko tarkkana, koska ilmatilaa on vähemmän mihin olen tottunut. Painoa lähti taas hieman, mutta suurin plussa on selvästi hyvät rullausominaisuudet!

Prancer Fat B Nimble

Prancer Fat B Nimble

 

Kesä Karhunrasva

kesä Karhunrasva

Sitten itse aiheeseen. Muutaman vuoden tuli ajeltua Specializedin S-Works Camberilla, mutta nyt tuli vaihdon aika. Tavoitteena oli löytää mahdollisimman monipuolinen pyörä Varsinais-Suomalaiseen juurakko-kivikko-maastoon. Nyt ei myöskään haettu mitään kevyintä mahdollista kisakonetta, vaan mukavaa lenkkipyörää. 

Specialised by Signature.fi

Specialised by Signature.fi

 

Pohdinnassa oli oikeastaan kaksi vaihtoehtoa Specializedin aina varma ja luotettava Stumpjumper sekä Salsan Horsethief. Horsethief rupesi kiinnostamaan muutamien luettujen raporttien perusteella ja Salsan pyöristä on itsellä vain hyviä kokemuksia. Horsethief vaikutti sopivalta kaverilta 120mm joustolla ja vaaka kallistui sen puoleen.

Salsa Horsethief

Salsa Horsethief

Turun Foxcompin seinältä löytyi sopivan kokoinen ja värinen runkosetti, josta lähdettiin uutta lenkkikaveria kokoamaan.
Keulaksi tuli valkattua Rock Shox Yaris 130mm ja osiksi Sramin XO:n vaihteet sekä Guiden-jarrut. Putkiosiksi jo pitkään omina luottokavereina toimineet Enven tanko, kannatin ja tolppa. Kampina Rotorin Rex 1:t 34 piikkisellä q-ringillä.

Salsa Horsethief

Salsa Horsethief

Kiekoiksi löytyi Specializedin Roval Traverse SL:t leveämpänä mallina. Kiekot oli tietysti pakko tuunauttaa oranseilla tarroilla mainosmiehen toimesta.

Pari viikkoa on nyt tullut ajeltua Hevosvarkaalla ja kokemukset ovat pelkästään positiivisia. Perä toimii hienosti, tosin paineiden kanssa meni muutama lenkki säädellessä. Runko tuntuu todella tukevalta ja keulakin pelittää ihan moitteetta. Nyt vain lisää kilometrejä alle ja mitä tutummaksi pyörä tulee sen paremmalta se kokoajan tuntuu!

Raekuurossa Liedon XCO-radalla!

Raekuurossa Liedon XCO-radalla!

 

Kurassa jo heti ensilenkeillä.

Kurassa jo heti ensilenkeillä.

 

Niin se paino… se ei nyt ollut missään vaiheessa mielessä, mutta 11.7kg on ihan kohtuu kevyt näin isoksi pyöräksi ja 130-120mm joustoilla!

 

#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2021