Juhannus paksuillapyörillä saaristossa

Mökille Juhannukseksi… tottakai, nyt vain erona oli rahdata peräkärryllinen pyöriä mukaan.

Koska jo akaisemmin totesimme ettei perheemme tavarat mahdu pelkästään auton takaluukkuun, oli kai ihan sama jos peräkärryyn laitetaan vielä lisäksi muutama fillari. Monena vuonna on jo tullut samoja saaria tutkia jalan sekä maastopyörillä. Viimeisinä kertoina on poltellut paksummat renkaat mieltä, jospa niillä pääsisi rantoja kiertelemään paikkoihin jotka kapeilla kumeilla tulivat liian haasteellisiksi.

Airistolle

Paikkana on Nauvo ja siellä tarkemmin Öjenin sekä Sandön saaret. Kyseiset saaret yhdistää pieni noin 100m puinen silta. Öjeniin pääsemiseksi on sinne saavuttava vielä pienellä lossilla, kunhan on ensin selvinnyt… varsinkin Juhannuksena tuosta Parainen-Nauvo -lossijonosta.

 

Saaret ovat varsin erillaiset, Öjenissä riittää korkeuseroja korkeiden kallioiden muodossa, kun taas Sändö on varsin tasainen ja lähes pelkkää hiekkaa. Kummassakaan saaressa ei juurikan polkuja ole ja ajettavat reitit kulkevatkin ristiin rastiin noita muutamaa polkua, metsäautoteitä sekä rantoja ja kallioita. 

Poluilla….

 

Metsäautoteitä

Sandön pohjoisrannalta aukeaa hienot näkymät Airistolle ja kauan pohdittu ”ranta-ajelu” onnistui fatbikeilla hymyssä suin!

Sandön rannalla

Itseasiassa pyöreistä kivistä koostuva pohjoisranta oli 4″ renkaalla erittäin helppo ajettava, jopa helpompaa kuin pehmeät hiekkaiset eteläpuolen rannat.

Pikkukiveä…

Sandössä hienon lisän tekee melko kookas hiekkakuoppa jossa keskellä makean veden järvi. Hiekkakuopalla on useampia polkuja ja reittejä  ympäri ajettavaksi.

Hiekkakuopalla

Lepäilemässä

 

 

Hiekkakuopan ympäristöä

Öjenissä ajettavat polut puuttuvat lähes kokonaan, mutta muutamalle korkeammalle kalliolle pääsee pienellä vaivalla ja niistä avautuvat näkymät ovat saaristoa parhaimmillaan.

Öjenin kallioilla

Metsäautotiet ovat mukavia myös perheen nuoremmille ajureille sekä varsin vähäinen autoliikenne saaren päätiellä mukavoittaa siellä lenkkeilyä.

Öjenin metsäteillä

 

Sillalla

 

Ja ne maisemat Airistolle….!

Venehisiä…

 

 

 

#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2018