Hiilikuituvanteet Salsa Beargrease -fatbikeen

On olemassa paha tapa… siitä ei vaan pääse eroon, varsinkaan jos taloudessa on kaksi enemmän tai vähemmän pyöräilyä tosissaan harastanutta. Vielä jos nämä kaksi sattuvat olemaan naimisissa keskenään, peli on menetetty lopullisesti.

Niin kävi taas tässäkin tapauksessa, jos kerran toisella on hiilikuituvanteet fatbikessa niin pitäähän sitä toisellekin saada sellaiset.
Itselläni on Salsan Beargreasessa Nextien Wild Dragon 90mm -kehät puolattuna Hopen Fatsno -napoihin.

greengrese-fly-2

Salsa Beargrease -fatbike Fly -hiilikuituvanteet

Hiilikuituvanteet vaihtoehdot?

Nyt ruvettiin pohtimaan vaihtoehtoja vaimon vastaavaan pyörään. Nextiet oli jo taloudessa niin toisia samanlaisia ei haluttu. Hedeihin tai Kuroshiroihin ei rahat riitä. Melko pian törmättiin Tampereleisen Signaturen juuri lanseeraamaan omaan merkkiin Fly-Wheelsiin. Pari rupattelua kauppiaan kanssa ja selvisi että melko nopeasti olisi mahdollista saada yhdet vannekehät varastoon ja koska samaan aikaan löytyi Turun Foxcompista oikean väriset Salsan-navat oli päätös helppo. Kehät tilaukseen ja navat Foxcompista kotiin hyllylle odottamaan.

Kehät tulivat ja navat kohti Tamperetta puolattavaksi ja kohta kiekot olivatkin kotona valmiina.  Kehien paino oli 630gr / kpl ja leveyttä 85mm.

Koska pyörähulluus on astetta vakavampaa seuraavaksi marssittiin Mainosmiehen puheille Mainosrainbowhin. Omien kiekkojeni ja vaimon Beargreasen-rungon kustomoinnista oli loistavat kokemukset. Nyt haettiin hieman väriä lisää vanteisiin ja sitä sieltä saatiinkin, mukavasti runkoon sopivalla kuviolla.

kiekot-1

Hiilikuituvanteet fatbike

 

kiekot

Hiilikuituvanteet fatbike

 

Nyt päädyttiin vielä laittamaan jo ajossa olleet ja hyviksi todetut 45NRTH:n Dillinger 4:t alle ja jatketaan rengasspekulatioita jatkossa.

Ensimmäinen lenkki

Renkaat paikalleen ja kiekot alle… eikun koeajolle! Liki puolen kilon painonmenetyksen kyllä huomaa. Pyörä kiihtyy ja kiipeää aivan eri tavalla, lisäksi leveämpi vanne levittää rengastakin hieman lisää. Jonkin verran on olemassa mielipiteitä, että 4″ rengasta ei kuuluisi laittaa 85-90mm vanteille, mutta ainakin ensikokemuksien perusteella se ei ole hullumpi ratkaisu. Suurin ongelma onkin vanteen reunan olessa melko lähellä renkaan ulkoreunaa vanne on hekempi kolhuille.

Pidempää raporttia ja tarkempaa analyysia tulee talven mittaan, jos nyt talvea tänne etelään suodaan.

Tällä hetkellä ainakin kuski ja myös puoliso ovat tyytyväisiä lopputulokseen ja rauha talossa. Vai onko… toisessa Beargreasessa taitaa olla kuitukammet ja toissessa ei… aika näyttää kuinka tässä taas käy!

greengrese-fly

Salsa Beargrease -fatbike hiilikuituvanteilla

#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2021