Varovasti uuteen alkuun

Näitä mun juttuja täältä lukevat tietävätkin, että reilu kolme kuukautta sitten, toukokuun alussa, kaaduin pyörällä melko pahasti. Olkapääni leikattiin toukokuun lopulla. Nyt elokuun lähestyessä puoltaväliä olen ollut ensimmäisiä kertoja pyörän päällä sitten onnettomuuden. Yritin kesällä innostua kuntopyöräilystä, kun tavallisella pyörällä ei saanut ajaa. Se oli kuitenkin niin kuolettavan tylsää, ettei pää kestänyt eikä sitä sitten montaa kertaa tullut ajettua.

1024x IMG_20150612_120833

Kesä on vierähtänyt suorittamalla fysioterapeutin määräämiä kuntoutusjumppia 2-5 kertaa päivässä. Toistoja on takana joitain kymmeniä tuhansia (parikymmentä toistoa per liike, kymmenisen eri liikettä, kolmesti päivässä, kolmen kuukauden ajan…). Olen kuluttanut aikaa touhuamalla kotona sitä sun tätä pientä ja kevyttä askaretta, mitä pystyy tekemään yhdellä terveellä kädellä. Lisäksi olen saanut nauttia pienen pojan iskänä olemisesta koko kesän, mikä on mahtavinta ja parasta tässä muuten sinänsä kurjassa tilanteessa.

1024x IMG_2754

 

Ja sitten koitti elokuun kahdeksas, sattumalta päivälleen kolme kuukautta onnettomuudesta. Salaisen MuTA-tyhmäurheilusyndikaatin keskinäinen voimainmittelö Turun Vartiovuorenmäellä. Koitoksessa kierrettiin kahden tunnin ajan lyhyttä rataa, joka koostui pitkän jyrkän portaikon noususta Hämeenkadulta ylös Vartiovuoren observatoriolle ja juoksusta takaisin alas. Sen verran joudun itse vielä varomaan olkapäätä, etten uskaltanut ottaa riskiä portaikossa väsyneenä kompuroimisesta. Jätin maksimisuorituksen hakemisen suosiolla toiseen kertaan ja kiersin rataa rauhalliseen tahtiin. Siinä ohessa toimin tilaisuuden epävirallisena kuvaajana. Hienointa tässä päivässä oli se, että ajoin tapahtumaan fillarilla. Kädet puutuivat ja hanuriin sattui, mutta olihan hienoa olla pyörän päällä ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen! Alla muutamia otoksia, joista ehkä välittyy kahden tunnin porrasrääkin tuottama mielihyvä.

IMG_2535

IMG_2688

IMG_2564

IMG_2359

IMG_2404

IMG_2599

IMG_2703

IMG_2507

IMG_2388

IMG_2606

IMG_3134

IMG_3159

 

Muutamaa päivää myöhemmin eli tänään poikamme Otso täytti vuoden. Syntymäpäivän kunniaksi lähdimme koko perhe pyöräretkelle. Onneksi vasta tänään, sillä edeltävinä päivinä ei olisi jaloista irronnut tällaiseen matkaan paukkuja. Kolmen kuukauden levon jälkeen kaksi tuntia portaikkoa teki aika höpöä pohkeille ja reisille. Kävelin eiliseen asti kuin ankka. Aluksi käytiin viemässä Anna-Riikan hevoselle herkkuja tallille ja sieltä jatkettiin matkaa Naantaliin sämpyläkahvijätskille. Ajelut täytyy ajaa vielä tosi rauhalliseen tahtiin, kun käsi ei kestä tangosta tempomista yhtään. Joutuu sinkulamies tyytymään toistaiseksi vaihdepyöriin, joita onneksi niitäkin tallista löytyy. Päivä oli hieno ja retki oli sangen mukava.

Yhden virheen tein. Annoin Anna-Riikan kokeilla loppumatkasta Surlya. Muutaman kilometrin ajettuaan (lue: karkasi horisonttiin hetkessä) se meinasi, ettei halua enää ajaa Tunturilla. Näinköhän tästä tuli kaikkien aikojen kallein pyöräretki….

IMG_2778

IMG_2830

IMG_2837

IMG_2836IMG_2790

IMG_2859

IMG_2878

IMG_2888

 

Olkapään kuntoutuminen entiselleen ottaa vielä aikansa. Maastopyöräily on toistaiseksi kiellettyjen harrastusten listalla, ja taitaa valitettavasti olla vielä kuukausissa laskettavan ajan. Tällä hetkellä vahvistan kuihtuneita lihaksia fysioterapeutin ohjeiden mukaisesti konttaamalla, pinkillä kuminauhalla tehtävillä harjoitteilla ja 4 kg leikkikahvakuulalla. Ja loputtomilla liikkuvuusharjoituksilla. Hetkittäin meinaa turhauttaa tehdä päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen ultrakevyitä harjoituksia, mutta mieli on vaan pakko malttaa ja painaa kärsivällisesti päivä kerrallaan eteenpäin. Kun tämän vaiheen hoitaa jämptisti, pääsee vielä joskus treenaaman oikeastikin. Onneksi nyt voi kuitenkin pyöräillä.

#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2021