Toinen fatti – Salsa Beargrease

Surlyn Pugsley oli myyty uuteen kotiin, oli aika laittaa toinen fatbike – projekti aluilleen. Paikallisesta liikkeestä Turun Foxcompista laitettiin tilaukseen uusi Salsa Beargrease josta ei paljon tietoa vielä ollut.

Huhut kertoivat sen olevan todella kevyt ja ajotuntumaltaan lähempänä 29″ maastopyörää kuin fatbikeä. Nämä huhut riittivät ostopäätöksen tekoon, lisäksi vaimolla oleva Salsan Mukluk vain vahvisti uskoa hyvään valintaan.

Runkoa ruvettiin odottelemaan, oli aika valikoida ja suunnitella muu kokoonpano. Vanteet oli helppo valita Surlyn Rolling Daryleiksi, mutta väriksi tuli yllättävä oranssi. Sitä moni ihmetteli, mutta itsellä oli vahva usko niiden sopimiseen Beargeasen musta/siniseen -runkoon.

vanteet


Vaihteistoksi ja jarruiksi tuli Sramin XO ja kammiksi hieman harvinaisemmat Midlleburnin UNO:t yhdellä 32-piikkisellä eturattaalla. Tanko, tolppa ja kannatin valittiin Signaturen maahantuomista 3T:n osista.

vaihteet

navat

Renkaat aiheuttivat suurinta pohdintaa, vanteille oli jo asennettu 45NRTH:n Husker Dut, lopulta päädyin kuitenkin Surlyn Big Fat Larryihin niiden suuremman leveytensä vuoksi.

renkaat

Beargrease saatiin kasaan ja painoksi polkimineen tuli 12.7kg joten Pugsleyhyn verrattuna n. 4kg vähemmän mikä on aivan reilusti… kannatti siis vaihtaa :)

beargrease-5

beargrease-6

Ensituntumat ajossa olivat aivan huikeat, keveytensä  ja geometriansa vuoksi Beargrease todellakin tuntui 29″ maastopyörältä, aivan hullun hauska peli!

beargrease-4

Täysin erillainen kuin Surly Pugsley, mutta niinhän sen pitikin olla. Pugsley on tehty retkeilytyylisesti ja Beargrease kisahenkisesti.

Salsan Beargresellä tuli ajeltua melko paljon talven aikana ja se rupesikin tuntumaan täydelliseltä fatbikeltä. Olin jo aivan varma että tästä pyörästä en luovu koskaan, taisin näin jopa mainita parille tutullekin jotka todennäköisesti naurahtivat…

joella

Keväällä kuului kummia huhuja… tulossa olisi ensi talveksi hiilikuituinen Beargrease! Samaan aikaan läskipyörien kysyntä kotimaassa oli hurjaa ja minun Beargreasestäkin oltiin kiinnostuneita. Siinä sitä taas oltiin Beargrease luovutettiin keväthankien jälkeen uuteen osoitteeseensa, tosin vain runkona ja uusi hiilikuituinen Beargrease laitettiin tilaukseen ilman mitään tietoja siitä millainen, mikä hinta ja koska niitä saa.

beargrease-7

Eikun odottamaan ja pohtimaan kokoonpanoa jälleen kerran.

shamuswave @ Instagram

Connection error. Connection fail between instagram and your server. Please try again
#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2021