Omaa fatbike taustaa

Uusi Fat-Bike – projekti käynnistyi jälleen, vaikkei sitä enää pitänytkään tapahtua. Ensin hieman taustaa, olen ollut kiinnostunut fatbikeista jo useita vuosia. Ensimmäisiä nähnyt kuvissa 90-luvulla Mountain Bike Action – lehdessä, silloin vain ihmetellen, mutta myöhemmin sellaista kovasti halunnut ajoon saada. Ensimmäisen oman fatbiken Surly Pugsleyn sain vihdoin hommattua 2011 kun niiden saanti selvästi helpottui ja kaikki tarvittavat palikat tuli helposti kotiin Foxcompin kautta.

pugsy1

Pugsley sai 1×9 vaihteiston sekä Surlyn omat melko painavat  Large Marge DH – vanteet. Tällä kokoonpanolla mentiin puoli talvea kunnes taakse laitettiin Shimanon Alfine 11 ja alle Surlyn Nate -renkaat.

pugsy3

Pugsley oli juuri se mitä saattoikin odottaa, melko painava ja pomminvarma menopeli jota ei tarvinnut sääliä. Myöskin talvi näytti parhaat puolensa myös eteläisessä Suomessa ja ajelusta saattoikin nauttia hienoilla hangilla melko pitkään.

pugsy2

Pugsley sai maistella myös kesäisempiä polkuja, sekä toimi lastenkärryn vetojuhtana.  Kesän kuluessa alkoi kuitenkin Pugsyn reilu 16kg paino hieman mietityttämään ja kun samaan aikaan oli kuulunut huhuja Salsan uudesta ”race” tyylisestä fatbikestä alkoi vanhan kisakuskin ja fillarikeventelijän mieli vetämään alumiinin suuntaan.

pugsy4

Pugsley lähti uuteen osoitteeseen ja tilalle tilattiin Salsa Beargrease jota jäätiin innolla odottelemaan. Siitä lisää seuraavassa kappaleessa…

Trackback from your site.

shamuswave @ Instagram

Connection error. Connection fail between instagram and your server. Please try again
#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2021