Kesäfiiliksiä

Eipä ole tullut vähään aikaan suoritettua mitään mammuttimaista tai muuten erityisen merkittävää pyöräilytoimintaa. Pyörä on kuitenkin ollut liikkeessä pitkin kesää, ainakin sen verran kun on muilta touhuilta ehtinyt. Ja koska jokainen kerta pyörän päällä on ollut kivaa tai vähintäänkin ”kivaa,” ajattelin jakaa kesän fiiliksiä. Ehkä loppukesästä tulee jotain spektaakkelimaisempaakin kerrottavaa.

Kesäkuun alkupuolella lähdin Mariachilla lenkille ajatuksella, että koitetaanpa löytää jotain vaihtoehtoisia polkuja niiden yleisimmin käytettyjen sijaan. Ja taas kerran tuli todettua, että siihen on syynsä, miksi yleensä ajetaan niitä tiettyjä polkuja, eikä lähdetä höntyilemään jonnekin epämääräisille reiteille. Lenkki oli kuvanmukaisista olosuhteista huolimatta kaikin puolin onnistunut kokemus, koska vettä satoi ja aurinko paistoi kuten suomalaisena kesäpäivänä kuuluukin. Sitä paitsi tunkkaaminen on pyöräilyn jaloin muoto.

Estelenkki1

 

Juhannuksen alla oli muutamia todella erikoisen värisiä öitä. Eräänä iltana, kun taivas ja maailma näytti olohuoneen ikkunan läpi katsottuna tavallistakin vaaleanpunaisemmalta ja retrovalokuvankeltaisemmalta, lähdettiin Pekkon kanssa ihailemaan oudonväristä maailmaa. Ilta oli käsittämättömän upea. Taivaalta ripotteli ihan kevyttä tihkusadetta, mutta se oli niin harvaa, ettei juurikaan kastellut iltakävelijöitä. Taivaalla risteili useampia sateenkaaria. Auringonlasku värjäsi ensin pilvet ja sen jälkeen koko maailman yhdeksi loimuavaksi värimereksi. Hengästyttävää.

Valolenkki1

2016-06-17-846

2016-06-17-850

 

Juhannus vietettiin kotosalla rauhallisissa tunnelmissa. Vaimo on viimeisillään raskaana, joten mökille tai muuallekaan lähtö ei tänä vuonna tullut kyseeseen. Aattona tankkailin tuhdin aterian vähän ennen yhtä yöllä ja juhannuspäivän aamupäivänä lähdettiin Mikan kanssa ajamaan kesäkuun pakkosatkua. Oli muuten hiljaista kaupungissa.

Juhannuslenkki1

 

Pari iltaa myöhemmin lähdin taas fiilistelemään auringonlaskun värejä, kun olin saanut poitsun nukkumaan. Taas oli upeaa ja parhautta. Oli hienoa kruisia yksinään pitkin Rivieran minijärvikeskittymän rantoja. Ei ihmisiä, ei ääniä, ei turhia huolia.

2016-06-27-897

 

Kesäkuun taittuessa heinäkuuksi pakkasin vesurin ja retkisahan reppuun ja lähdin lenkille. Ajatuksena oli ajamisen ohella raivata muutama polulle kaatunut puu ja siivoilla pahimpia naaman ajolinjalle rönsyileviä oksistoja. Myrskynkaatojen raivaamiseen vähän isompi saha olisi kätevä, mutta ei mahtunut reppuun. Fiskarsilla mentiin ja kyllä ne hommat silläkin hoitui tiettyyn rajaan asti, oli vaan vähän vaikeampaa. Kuvassa oleva puukin sahautui komeasti, vaikka Fiskarsin katkennut terä ei ihan yltänyt edes puun läpi.

2016-07-03-906

 

Hikisen metsurilenkin loppupuolella törmäsin mustikka-apajaan. Kyllä maistui! Täytyy joku päivä lähteä keräämään talvivarastoja, tuolla on nyt mättäät sinisenään herkkumarjaa.

2016-07-03-909

 

Huomasinpa juuri, että eihän tähän juttuun tullut yhtään mitään läskipyöräilystä. No pyöräilyä ja maastopyöräilyä kuitenkin. Ensi kerralla varmasti myös läskiasiaa.

#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2021