Helmikuun hankikannolla fatbikella!

Laskiaissunnuntai…. aamulla herää auringonpaisteeseen… aurinkoa helmikuussa… pakkasta?  Edeltävällä viikolla oli myös aurinko paistanut ja lämpötila noussut Turun seudulla jopa +8c asteeseen, jos nyt siis olisi kunnon pakkanen olisi luvassa ensimmäinen hankikantokeli! Kengät jalkaan, ovesta ulos ja viereiselle pellolle juoksemaan… kestäähän se!

IMG_4674 copy

 

Koska on laskiaisunnuntai ja hiihtoloman alku on kuitenkin ensin hieman rauhoituttava innosta ja pakattava lapset autoon suuntana Parmaharjun pulkkamäki ja hiihtoladut. Mielessä pyörii kuitenkin kokoajan että pakkanen kyllä kestää ja hankikanto säilyy iltapäivään asti!

IMG_4672 copy

 Vanhemmat saapuvat iltapäiväksi lapsenvahdiksi, joten saa lenkkiseurakseni parhaan mahdollisen… eli vaimoni. Ajokamat niskaan ja ulos. Paineiden tarkistus renkaista ja pientä säätöä myös valkoiseen Beargreaseen joka lähtee ensilenkilleen. Sitä tuskin voisi tehdä enää paremmassa säässä.

IMG_4642 copy

Vaimoni kullanvärinen Mukluk myytiin pois reilu viikko sitten ja hänen tarkoitus oli jopa olla ilman fatbikea hetken aikaa… no menihän se hetki eli pari päivää ennen kuin Foxcompista lyötiin eteen hyvä tarjous valkoisesta pienestä Salsan Beargreasesta. Myyntihetkellä taisin jopa luvata että hommaan kyllä uuden pyörän jos Turkuun tänä talvena tulee hankikanto! No pyörä valmistui ystävänpäinä, eli jopa vuorokausi ennen dedlinea!

IMG_4676 copy

 Nyt siis polkemaan tietä… korjaan peltoja pitkin.

IMG_4692 copy

 

Ajelimme ympäri Liedon ja Turun Aurajokilaaksoa sivuhaaroineen valikoiden peltoja sen mukaan missä näytti olevan lunta juuri ja juuri riittävästi.

IMG_4646 copy

IMG_4718

Peltojen reunoilla metsien läheisyydessä lunta oli enemmän, mutta ei hankikantoa joten oli parasta vielä pysytellä aukeammilla alueilla.

IMG_4664 copy

Välillä pääsi kyllä ihan rehellisesti taluttamaankin ja tunkkaamaan ylös joenuomasta. No se ei juurikaan näillä lenkeillä haittaa vaan kuuluu asiaan!

IMG_4650 copy

Itsellä alla oli 90mm vanteet ja niissä 45NRTH Dillinger 5 -renkaat kun taas vaimollani 65mm vanteet ja Dillinger 4:t. Kantokyky oli molemmilla samaa luokkaa kun suhteutaa sen kuskin painoon.

IMG_4686 copy

Välillä löytyi myös todella keväisen oloisia metsäteitä ja hiki meinasi tulla siellä lämmitellessä, kun taas pelloilla pieni tuulenvire ja reilu -5C asteen pakkanen piti kelin rapsakkana.

IMG_4647 copy

 

IMG_4660 copy

Jos jotain parempaa vielä saisi toivoa, niin muutamia senttejä lisää lunta olisi paikallaan, jotta tästä herkusta pääsisi nauttimaan vielä maaliskussakin, muuten taitaa Turun talvi loppua lyhyeen.

IMG_4653 copy

 

IMG_4689 copy 

#fatbikefinland

Fat-Bike.fi

Suomalainen fatbike-pyöräilyyn keskittynyt sivusto.

Vapaamuotoisia sitoutumattomia juttuja / testejä kaikesta paksupyöriin liittyen.

- Onko jotain kerrottavaa
- Hienoja kuvia julkaistavaksi
- Haluatko esitellä tuotteita
- Kiinnostaako kirjoittaa juttuja

Ota yhteyttä!

fbf@fat-bike.fi

Ota yhteyttä:

copyright © Fat-Bike Finland 2021